Gå til hovedindhold

Verdensmål 10: Sinding-Ørre

Kunstnerduo: Mathias & Mathias

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Sinding-Ørre

  Om Kunstner

  Kunstnerduoen Mathias & Mathias består af billedkunstnerne Mathias Toubro og Mathias Dyhr. De er begge uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, hvor de i 2012 dannede kunstnerduoen. Siden har de været aktive med udsmykningsarbejde i det offentlige rum herunder OUI (2022), passageværk til Aabenraa Kommune, Vægtskåle - Verdensmålsgavlene (2022) til Sinding-Ørre, Ildstedet og vandhullet (2020) i den nye idrætsby i Espergærde samt en lang række udstillinger bl.a. Kære (2018) på Overgaden – Institut for Samtidskunst, Artie (2017) på Tranen – Center for Samtidskunst, som senere blev udstillet på HEART- Herning Museum of Contemporary Art's og indoptaget i museets samling.

  Mathias & Mathias er modtagere af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legatets talentpris, Sven Dalsgaards Legat og Niels Wessels Bagges Fonds legat.

  Om Gavlværk

  Betonreliefferne på Sinding-Ørres Midtpunkts gavl består af to vægtskåle. De er hver især fyldt med forskellige goder og essentielle aspekter af et samfund og en verden i bedre balance.

  Indholdet i reliefferne er inspireret af en workshop Mathias & Mathias afholdte med lokale fra Sindig og Ørre. Her blev beboerne spurgt om hvad der for dem var de vigtigste værdier i deres liv og hvad der gør et velfungerende samfund for dem. De lokale beboere (alder fra 5-60+) arbejdede en fredag aften i mindre grupper med papir og modellervoks på forskellige forslag. Det kom der mange spændende svar ud af: Adgang til vand, fungerende infrastruktur, inkluderende fællesskab og meget vigtigt: retten til at blive hørt uanset hvilket position man taler fra.

  De forskellige forslag er blevet oversat til forskellige figurer, der er blevet fordelt mellem de to vægtskåle.

  Værket ønsker at afspejle at global lighed ikke nødvendigvis handler om at have præcis det samme. Men at verdens goder kan fordeles uden at det enkelte land eller lokalområde mister sit særpræg.

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond    Region Midtjylland    Ege Fonden      Midtjysk Skole- og Kulturfond     

  Herning Kommune      Kulturlaboratoriet

  Logo - Den Jyske Kunstfond              

   

  Invitation til FERNISERING 30. april: Verdensmålsgavlen i Sinding-Ørre