Gå til hovedindhold

Verdensmål 12: Holstebro

Kunstnerduo: Jens & Morten

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Holstebro

  Om Kunstner

  Kunstnerduo Jens & Morten
  Jens & Morten skaber social kunst og undersøger i deres praksis det offentlige rums potentiale for nye menneskelige, kreative og kulturelle udvekslinger. Duoen har siden 2015 udført en række borgerinddragende kunst- og kulturprojekter i Slagteriet i Holstebro.

  Derudover har Jens & Morten erfaring med visualiseringsopgaver, undervisning, spil udvikling, digital fabrikation og praktisk udførsel af udsmykningsopgaver i alle størrelsesordener.

  Kunstnerisk Uddannelse
  Jens Ardal: BA, Oslo National Academy Of The Arts (kHIO), Oslo, Norway, 2012
  Morten Kromann: MFA, The Jutland Art Academy, Aarhus, Denmark, 2014

  Om værket "Den Hængende Have"

  Koncept
  Omdanne gavlen af en forhenværende industribygning til en levende have med påmonteret elementer fra produktionshistorikken.

  Visionen
  På slagteriets nordvendte facade vil Den Hængende Have stå som et levende grønt billede, monteret direkte på væggen. Kombineret med genanvendte stålrammer, transportbånd, m.m. italesættes slagteriets udvikling fra industriproduktion til kulturproduktion.

  Med afsæt i Verdensmål nr. 12, Ansvarligt forbrug og produktion, kommenterer værket på overgangen fra slagteri til kulturhus, ligesom det på bæredygtig vis genanvender overskudsvand fra tagrender, så plantevæggen kommer til at følge den naturlige cyklus.

  Denne overgang fra industriel fabriks produktion til naturens egen vækst, kan anskues som et billede på, hvordan naturen - eller kulturen - langsomt overtager, slår rødder og nyt liv kan spire. Udover at være et metaforisk værk, vil kunstværket også være en hængende have der bidrager til biodiversiteten på slagterigrunden centralt i Holstebro.

  Det genbrugte fabriks inventar vil blive monteret på væggen ud fra vores kompositoriske og æstetiske vurdering, samt i dialog med plantevæg producenten.

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond    Region Midtjylland    Kulturlaboratoriet
       
      Svend Aage Hasles legat    Slagteriet S/I    Holstebro Kommune      

  Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer

  Logo - Den Jyske Kunstfond