Gå til hovedindhold

Verdensmål 16: Herning

Kunstnerduo: LYD PORT

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Herning

  Om Kunstner

  LYD PORT er en tværæstetisk kunstnerduo skabt af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt i 2017. LYD PORT havde præmiere på deres musikdramatiske forestilling Macro Plastic på Den Fynske i 2020 i et felt mellem lydkunst og ny klassisk musik, hvor plastik blev genstand for eksperimenter i alt fra knitrende plastik lyd til kostumer og scenografi af plastik. Duoen er optaget af at skabe sanselige oplevelser i alt fra musikdramatik til lydinstallationer og skulpturer, i værker der berører temaer som kunstnerisk bearbejder temaer som plastikforurening, konspirationsteorier, og mennesker og maskiners begrænsninger og frihed og på samme tid forbundethed og uforbundethed med naturen.

  I sommeren 2021 skabte de lyd og lys værket BLEED til Skulptur Odense 21, som tematiserede områder virkeligheden som ofte bliver sorteret fra i mødet med en digital virkelighed, og i sensommeren medvirkede duoen i Nordic Music Days med vandringskoncerten “3” som forenede elektroniske soundscapes med ny skrevet kormusik inspireret af færøsk sangtradition.

  Om Værket

  Tilstand: Et gavlværk og en koncert om frihed.

  Duoen LYD PORT bearbejder i værket Tilstand, Verdensmål nr. 16 om frihed, retfærdighed og stærke institutioner. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet. Hernings borgere har med deres tanker om frihed bidraget til en stor, fælles poetisk tekst, der nu danner grobund for et helt nyt lydværk. Værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, og kommer for altid til at stå om et frihedsmanifest om Herning borgers tanker om frihed anno 2022.

  TAK TIL

  Statens Kunstfond   Den Jyske Kunstfond    Region Midtjylland
     
  Kulturlaboratoriet    Midtjydsk Skole- og Kulturfond

  Herning Kommune 

  Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer
  Herning Opera Festival     Herning Bibliotek 

  Logo - Den Jyske Kunstfond