Gå til hovedindhold

Verdensmål 2: Varde

Kunstner: Ulrik Schiødt

Indhold

    Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Varde

    Om Kunstner

    Ulrik Schiødt, f. 1972, Danmark

    Ulrik Schiødt har beskæftiget sig med kunst i det offentlige rum siden 1980´erne, malet på lærred siden 1991, og haft adskillige udstillinger, hvor debuten var på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1994. 1991-92 gik Ulrik på Akademiet for tegning og design i København, hvor der var fokus på traditionelle tegneteknikker.

    Mange år med vægmalerier kulminerede i 1999- 2000 da Ulrik Schiødt malede `Evolution´ i København. Formatet på 5x 180 meter, gav plads til at visualisere den første del af livets oprindelse på jorden. De følgende år brugte Ulrik til at udføre flere vægmalerier i det offentlige rum og scenemalerier til teatre. Turen gik til Indien, fra 2008 til 2011, hvor Ulrik i de tre år stod for et større kunstnerisk projekt på resortet The Mandala.

    Efter hjemkomsten til Danmark fortsatte Ulrik sin aktivitet, hvor nogle af de større vægmalerier kan nævnes: 80 m vægmaleri på Skolen ved Nordens plads på Frederiksberg i 2014, to gavlmalerier ved Slagelse station i 2016, Evolution 2, denne gang 470 m malet i samarbejde med 6 andre street artists i 2018, 3 store vægmalerier på Roskilde Handelsskole 2018- 2019, gavl og vægmalerier for Hundested Kino i 2020 og Sølund i KBH 2021. Senest i 2022 er Evolution 3, med målene 4x 160 m blevet malet i Göteborg, med 4 andre street artists.

    Om Værket "Double Vision"

    Maleriet tager udgangspunkt i et par unge mennesker fra vesten, og deres tanker og følelser om sult i verden. Overvejelserne kredser blandt andet om løsningsmuligheder, hvor nogle af de nødhjælpsorganisationer de tænker på at arbejde for, har adskillige. Én måde, omend i mindre målestok, er at donere husdyr, for eksempel en hønseflok til fattige familier. Kyllingen bliver til høns, der lægger æg, der kan spises og sælges eller blive til flere kyllinger. På den måde kan en familie få en værdig vej til selv at skaffe mad på bordet og arbejde sig ud af fattigdom.

    Verdensmålet Stop sult visualiseres yderligere på flere måder: Én af de symptomer der kan opstå ved sult, er synsforstyrrelser. Som her visualiseret i silhuetternes transparens. Motivet har flere lag og der indbydes til storytelling. Kulturspinderiets ungdomsområde, hvor vægmaleriet skal placeres, har stor aktivitet og energi, der udtrykkes i landskabets dynamik og flere af motiverne.

    Landskabet i billedet har en skulpturel inspiration, der henviser til Vardes mange skulpturer.
    Det er samtidig inspireret, og videreudviklet, af omgivelserne omkring vægmaleriets placering, nemlig skateanlæggets kurvede udformning. Fra det relativt simple over i abstraktion. Fra betonfarver til sandfarver, fra storby til sand og ørken.

    TAK TIL

    Den Jyske Kunstfond     Region Midtjylland     Kulturlaboratoriet
         
    Kultur og Fritid i Varde Kommune     

    Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer:
    Kulturspinderiet i Varde    Ungehuset Varde

    Logo - Den Jyske Kunstfond