Gå til hovedindhold

Verdensmål 4: Hedensted

Kunstnerduo: Jakob Holmqvist & Lasse Folke

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Hedensted

  Om Kunstnerne

  Lasse Folke og Jakob Holmqvist er billedkunst-skabende arkitekter uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole. De fortæller:

  "Vores arbejdsfelt spænder over kunst og arkitektur, hvor vi især undersøger ‘sprækker’ i vores omgivelser. Vi er særligt interesserede i, hvor og hvordan ‘sprækkerne’ opstår. Vi bruger dem til at se vores omgivelser på ny - med et filosofisk blik på, hvor vi selv står i verden og hvordan vi forholder os til den. 

  Vores kunstneriske undersøgelser starter med et konceptuelt greb - som fx et vindue ind i Hedensteds Bibliotek udsmykket med borgernes ord. 

  Derfra arbejder vi med at udfordre konceptet og vise andre fortolkningslag: Vinduet i gavlen er også en stor sprække i en kendt institution (biblioteket) - sprækken er også en bog - der flyder over af bibliotekets indhold og løber ud ad Østerbrogade og hjem med de forbipasserende, som et varigt minde og måske med en ny refleksion over tilværelsen".

  Om Værket

  'ÅBEN BOG / SPOR I TIDEN’ er en skulpturel fortolkning af bøgernes og skriftens verden. På Hedensted Biblioteks gavl åbner værket sig op som en bog med et mylder af skrift - hvor bogen samtidigt ligner et kæmpe vindue ind til bibliotekssalen.

  Værket er nemlig et møde mellem arkitekturens kunstform og verdensmål 4 - Lige Adgang til Kvalitetsuddannelse, der i overført betydning slår hul i biblioteket og lader bogstaverne flyde ud på gavlen og videre ud i Hedensted. 

  Bogstaverne og ordene indgår i et ordnet mylder, der er en direkte refleksion over, hvordan man lærer eller ikke lærer at læse: for hvad hvis man ikke kan finde en struktur i mylderet? På verdensplan er der mange årsager til, at læringsmuligheder er ulige og man fx ikke lærer at læse: ordblindhed, intet elektrisk lys eller krig. 

  Værket lader børn og beboere i Hedensted bidrage med deres refleksioner over, hvad det at læse og skrive betyder for dem - og lader deres skrift og bogstaver stå som spor i tiden. 

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond      Region Midtjylland
       
   Hedensted Kommune  

  Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer

  Logo - Den Jyske Kunstfond