Gå til hovedindhold

Verdensmål 5: Tirstrup

Kunstnerduo: Lone C. Platz & Christine Urfe Bendt

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Tirstrup

  Om Kunstner

  Christine Urfe Bendt er keramisk billedkunstner og arbejder primært skulpturelt. Hun er optaget af strukturer og komposition. Hun benytter få glasurer, men ler af forskelligt køn, farve og styrke.

  Christine arbejder gerne stedspecifikt fordi dynamikken og det narrative gør hende nysgerrig og mere på vagt i forhold til kunstens betydning.

  En ikke uvæsentlige detalje for Christines liv og kunstneriske virke er, at hun har et medfødt synshandicap. Hun oplever primært verden taktilt og auditivt. Disse forcer gør hun brug af i sin værkfremstilling og resultatet inviterer til berøring og interaktion.

  Lone Platz er illustrator og grafisk designer, og hun arbejder som idégenerator og sparringspartner i forbindelse med Verdensmålsgavlen i Tirstrup.

  På kreativ vis beskæftiger Lone sig med borgerinddragelse, hvilket vil danne grundlag for det endelige værk.

  Lone arbejder ofte analogt og tegner sig til frem til værkets visuelle tilblivelse.

  Om Værket

  #5 - Et keramisk gavlværk med ord.

  Værket består af 180 (2 x 90) keramiske cirkelobjekter præget med ord. Hvert objekt måler ca. 20 cm. i diameter. Ser man værket på afstand, vil det fremstå som et kæmpe lighedstegn, bestående af cirkelformede objekter i forskellige jord/ler-farver, changerende fra lys til mørk, og når man kommer tæt på værket, vil de ord, tegn og begreber som er præget i leret blive tydelige for beskueren. Gavlen vil ad den vej invitere til dialog og leg; måske står der ”Emma Gad” på en af de keramiske objekter, hvilket vil være kendt for nogen og nyt for andre. Måske vil der stå “mor”, ”balance”, ”historie” eller ”selvfølgelighed”- vi ved det endnu ikke, for det er borgernes bud på ord som bliver værket.

  Værket tænkes som en invitation til byens folk … som sammen og hver for sig kan finde deres ord, undres og blive klogere på verden.

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond     Region Midtjylland
       
        Syddjurs Kommune      

  Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer:
  Jytte Bjørn Nielsen, Jasmin Kjær, Golshid Rokhzan og Vibeke Wang.

  Ebeltoft Gårdbryggeri

  Logo - Den Jyske Kunstfond