Gå til hovedindhold

Verdensmål 6: Skive

Kunstner: Eske Touborg

Gavlmaleri af en stor vandhane

Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Skive

Om Kunstner

Eske Touborg er en autodidakt kunstner, forfatter og projektleder uddannet fra Kaospiloterne i 2021 født og opvokset i Aarhus. Eske har igennem sine rødder fra graffitiscenen, praksis med oliemalerier og streetart opbygget sin kunstneriske virke hvor han eksperimenterer med forskellige medier og udtryksformer. Eske er ud over sit daglige virke som kunstner med i forskellige tænketanke, bestyrelser og festivalsgrupper hvor han primært bidrager med sine innovative 'klaphat'-ideer, hans syn på kunst i det offentlige samt sin erfaring som projektleder og kulturskaber.

Siden 2016 har Eske bevæget sig længere og længere ind på den anerkendte kunstscene med et permanent værk til ARoS, samarbejder med museer som LOUISIANA, KUNSTEN, forskellige kommuner i landet, totaludsmykninger af flere psykiatriske afdelinger på Fyn samt en “Den blå tur” I Aarhus som tager turister og borgere gennem de forskellige bydele gennem gavlmalerier han selv har produceret. Eske har også lavet sceneinstallationer til teaterstykker, større lysproduktioner samt laver experience design fester for flere tusinde mennesker i Aarhus.

Om Værket

En nyfortolkning af det klassiske billede med rent drikkevand i et par hænder. Verdensmålet bliver “sat i boks”/i fokus ved den 3-dimensionelle effekt og få lov til at stå nøgent. Efterfølgende vil der blive arbejdet på at kunne tilføre værket Augmentet Reality (AR), så forbipasserende kan scanne en QR kode via telefon og se værket komme til live med bevægende hænder, skvulpende vand og lyde. Bevæger tilskueren sig med sin telefon vil det 3dimentionelle rum følge med og maksimere den optiske illusion.

Værket vil blive lave primært med spraydåser og i en fotorealistisk stil med høj detaljeringsgrad.

TAK TIL

Den Jyske Kunstfond     Region Midtjylland
     
 Kulturlaboratoriet     Kultur- og Fritidsudvalget, Skive Kommune     

Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer
Gavlejer Per Hauge   Kulturelt Samråd Skive   Skive Kunstforening   
Billedkunstrådet i Skive Kommune

Logo - Den Jyske Kunstfond