Gå til hovedindhold

Verdensmål 8: Ikast

Kunstner: Sofie Amalie Andersen

 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Ikast

  Om Kunstner

  Sofie Amalie Andersen (f. 1989, Sorgenfri) er uddannet billedkunstner fra Malmö Konsthögskola samt Kunstakademiet i Oslo. Hun har desuden en Bachelorgrad i Kunsthistorie fra Københavns Universitet, og er i 2022 deltager på Maumaus Independent Study Program i Lissabon.

  Sofie Amalie Andersen arbejder på tværs af forskellige medier og materialer, ofte med et skulpturelt udgangspunkt. Siden 2018 har hun arbejdet med værkserien GIORNATA, som ofte (men ikke udelukkende) tager form som en trykt avis, hvor både tekster og illustrationer er fremstillet af kunstneren selv.
  GIORNATA – som indeholder en variation af tekstformer, fra visuel poesi til research-artikler – udforsker kunstneriske og litterære genrer, og udvisker skillelinjerne mellem ‘værk’ og ‘formidling’. Ved siden af sin egen praksis har Sofie Amalie Andersen siden 2019 organiseret udstillinger for udstillingsstedet Sol i Nexø på Bornholm, hvor hun til daglig er bosiddende.

  Om Gavlværket

  Titel: GIORNATA #
  ‘Giornata’ er det italienske ord for ‘dag’ i sin udstrakte form. Ofte bruges ordet i sammenhæng med omtale af arbejde, indsats eller forløb (‘giorno’ = ‘dag’; ‘giornata’ = ‘dagsværk’). Men ordet 'Giornata' bruges også specifikt indenfor kunstens verden: ved tilblivelsen af store freskomalerier kaldes den mængde af en væg, der er blevet pudset op og bemalet i løbet af en dag, en 'giornata'.

  I Sofie Amalie Andersens værk GIORNATA #, som dels vil tage form som et neonskilt på gavlen ved Ikast Bibliotek og dels som en trykt litterær avis til omdeling i lokalområdet, stilles spørgsmålstegn ved hvad arbejde egentlig er – og hvordan det forholder sig til de størrelser vi normalt strukturerer verden efter, såsom tid, sted, arbejde og værdi.

  Ikast, som indtager en vigtig rolle i dansk økonomi- og kulturhistorie, sætter i 2022 sammen med Sofie Amalie Andersens visuelt/ litterære gavlværk således fokus på FNs verdensmål om at sikre retten til anstændige jobs og økonomisk vækst for alle.

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond    Region Midtjylland    Midtjydsk Skole- og Kulturfond 
       
  Ikast-Brande Kommune      Kulturlaboratoriet

  Alle de lokale samarbejdspartnere
  Vores Ikast   Kunstpakhuset   Ikast Bibliotek

  Logo - Den Jyske Kunstfond              

   

  Invitation til FERNISERING 17. September kl. 9:30: Verdensmålsgavlen i Ikast