Gå til hovedindhold

Verdensmål 9: Brande

Kunstner: Nina K Ekman

Gavl i gang med at blive sat op af kunstner i Brande
 • Læs op

Indhold

  Ovenfor: Film om Verdensmålsgavlen i Brande

  Om Kunstner

  Nina K Ekman fortæller om sit kunstneriske arbejde:
  "Mit kunstneriske projekt udspringer både af den unikke og uberørte natur, som jeg er vokset op med i Nordnorge, samt kropslige og følelsesmæssige erfaringer. Korrelationen mellem den indre og ydre verden, forsoning, livsværdsættelse og bæredygtighed er således blevet en rød tråd i min kunst.

  Jeg har de seneste år arbejdet intensivt med tuftning og eksperimenteret med at bryde rammerne i den traditionelt todimensionelle tekstilkunst ved at producere tuftede skulpturer og andre utraditionelle værker. Gennem forskellige udtryk inviterer jeg til refleksion over konsekvenserne af vores omsorgssvigt for planetens fremtid – altid i bestræbelsen på at fremstille naturen som et behageligt privilegium såvel som et truet sted. Samtidig ønsker jeg at sætte bæredygtighed centralt i min egen produktion, f.eks. ved valg af genbrugsmaterialer.

  Min vision er at lave nærværende poetiske værker med et tvist af humor, der skaber nysgerrighed og leder til refleksioner der kan udvikle os som individer og som samfund."

  Om Værket PLANT TAKEOVER

  Nina K Ekman vil sammen med Brande’s befolkning lave et gavlværk i restgarn fra borgerne, lokale virksomheder og nærliggende tæppefabrikker (Dansk Wilton, Ege Tæpper).  Ekman vil lave overdimensionerede Philodendron bipinnatus – en plante der normalt gror under varmere himmelstrøg.
  Det skal symbolisere den dualitet, der ligger i naturens utrolige styrke og evne til at tilpasse sig nye vilkår og dens skrøbelighed overfor menneskelig påvirkning. Dette med henvisning til de klimaforandringer, der også vil gøre Brande varmere, og til nye og ukendte planters indtog i vores byer og natur.   

  Flere Branditter har været med til at strikke/hækle 3745 lapper til værket, som i sin helhed vil bestå af tuftede, strikkede, hæklede elementer som bliver syet sammen og imprægneret med harpiks og hærder af kunstneren.

  TAK TIL

  Den Jyske Kunstfond     Region Midtjylland      Midtjydsk Skole- og Kulturfond 
       
  Ikast-Brande Kommune      Kulturlaboratoriet

  Alle de lokale samarbejdspartnere og sponsorer
  Hewikut A/S     Arne Danielsen A/S     Hotel Dalgas     Brande City    Dansk Wilton     Danspin A/S   
  Alle, der har strikket og hæklet lapper til gavlværket     EGE CARPETS A/S   
  Lions Brande     Garnkæret     Wooltimo     Leo Bloch    Brande Bibliotek  

  Logo - Den Jyske Kunstfond              

   

  Invitation til FERNISERING 25. juni kl. 11: Verdensmålsgavlen i Brande